Ferestre CLASIC 68

Caracteristici :

Elemente opționale pentru ferestre :

Vopsirea ​şi protejarea suprafețelor lemnoase se asigură prin multitudinea straturilor de impregnanți, imersii și lacuri ecologice pe bază de apă aplicate succesiv. Acestea au rolul de a stabiliza fibra lemnoasă, de a oferi un tratament durabil antifungic și antibacterial, precum și de a oferi suprafeței nuanța de culoare dorită și protecția la razele ultraviolete și intemperii. Datorită structurii permeabile a pachetului format din peliculele de lac, lemnul “respira”. Astfel lacul nu va crăpa și nu se va coji de pe suprafața lăcuită.

Feroneria asigură gradul de mobilitate (deschiderea în două planuri, respectiv glisarea) al cercevelelor, precum și închiderea fermă și blocarea elementelor mobile. Funcționalitatea și siguranța ferestrelor depind direct de calitatea feroneriei.

Garniturile asigură etanșarea dintre toc și cercevea. De importanță majoră sunt menținerea gradului de elasticitate în timp, precum și stabilitatea la diferențele de temperatură și razele ultra-violete. Ferestrele LEM TEK sunt prevăzute în mod standard cu două rânduri de garnituri TPER (Thermoplastic Elastomer Rubber) sau după caz TPVC (Thermoplastic Polyvinylchlorid), care oferă pierderi termice și fonice minime, asigurând totodată o etanșeitate maximă, chiar și în condiții de ploaie torențială. Garniturile sunt disponibile în culorile ALB, MARO și NEGRU.

Geamul termopan (suprafața vitrată) reprezintă 75 – 80% din suprafața unei ferestre. Alegerea corectă a pachetului termopan contribuie substanțial la crearea ambientului plăcut din interiorul locuinței, la eliminarea zgomotului și la reducerea cheltuielilor de energie. Montat în cerceveaua de lemn, geamul termopan este alcătuit de regulă din două sau trei straturi de sticlă, distanțate prin intermediul unor baghete tubulare de aluminiu umplute cu silica-gel pentru absorbția vaporilor. Spațiul dintre straturile de sticlă conține un gaz inert (Argon) pentru o izolare termică bună. În funcție de combinația tipurilor de sticlă cu proprietăți diferite (de transfer termic, transparență, structură ornamentală și securitate) precum și a celorlalte elemente componente se obține pachetul termoizolant optimizat, denumit geam termopan.